Bloggen is ondertussen een onmisbaar onderdeel van de marketingstrategie geworden. Als startende ondernemer met een Mediabureau ben ik dan natuurlijk wel een beetje verplicht om mezelf hieraan te onderwerpen.

Bloggen lijkt me aan de ene kant geweldig, heb zoveel bruisende ideeën in mijn hoofd en ondertussen ook al diverse leuke blog ideeën in mijn notities staan, ik zie mezelf al helemaal gaan… Aan de andere kant is er dan dat stemmetje dat overal commentaar op heeft, dat mij vertelt dat niemand hier op zit te wachten. Dat het zakelijker moet, of juist niet. Dat ik mijn tijd verdoe, want ja, er gaat natuurlijk best wel wat tijd in zitten. Hier had ik best wel last van tot ik de TED talk van Mike Cannon-Brookes keek. Hierdoor heb ik het lef gekregen om door te zetten en niet altijd meer naar dat stemmetje te luisteren.

Toch blijft het altijd wel ergens in mijn achterhoofd malen. Vooral wanneer ik aan iets nieuws wil beginnen, zoals in dit geval ‘Bloggen’… Maar bloggen is toch echt iets van deze tijd en als ‘Mediabureau’ weet ik dat het zoveel voordelen met zich mee brengt. Het zorgt allereerst voor meer online verkeer, waardoor je je vindbaarheid verhoogt. Wat vervolgens samen met jouw persoonlijke verhaal voor meer leads kan zorgen. Daarnaast heb ik, wanneer ik het goed doe, wekelijks content om door te plaatsen op mijn andere media kanalen. Wat weer zorgt voor meer verkeer. Voor mij zijn mijn mediakanalen Facebook, LinkedIn en Instagram, maar dit kan voor iedereen verschillend zijn. Zelf adviseer ik om je maximaal op twee á drie media kanalen te focussen.

Dus durf te bloggen! En ‘So What’ als het in het begin niet zo onderhoudend is als je collega-concurrenten, aldoende leert men en gaandeweg zal het beter worden. Tenminste daar hoop ik natuurlijk zelf ook op. Wat wel belangrijk is, denk ik; kies je eigen stijl. Ik kan hier formele teksten gaan kopiëren van hele grote marketingbureaus, maar het gaat er om dat je jezelf op de juiste manier presenteert en dat is zoals jij bent.

Dit ben ik dus en ik hoop dat jullie met plezier mijn eerste blog hebben gelezen!

Tot snel,

Niona

Tags

2 Responses

  1. Dank je, er komt elke week een onderwerp aan bod. Dit was eigenlijk een proef om te kijken of alles goed functioneert

    Groetjes Niona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Come to the dark side, we have cookies...! Ja ook hier bij Niona Media hebben we cookies. Wil je weten waar die cookies eigenlijk voor dienen? Lees dan gerust eens mijn cookie verklaring door!  Cookie verklaring